Elona Simon-van Nijhuis

Eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV) en gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GPV)

“Op kantoor miste ik iets, hier heb ik een voldaan gevoel”

‘Ik behaalde mijn hbo-diploma commerciële economie, maar eenmaal op kantoor miste ik iets. Van mijn vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum in Putten kreeg ik wél een voldaan gevoel. Het gevoel echt iets voor een ander te kunnen betekenen, liefde te kunnen geven, waardering te krijgen. Ik liep toen een dagje mee op de dagbehandeling van ZorgErf Buiten-Land. En ja hoor, ik kreeg weer datzelfde voldane gevoel. Daarna begon ik aan mijn zorgopleiding bij Beweging 3.0.

Eigenlijk wilde ik direct op het ZorgErf aan de slag, maar tijdens de opleiding is het belangrijk ook andere doelgroepen mee te maken. Uiteindelijk kon ik na mijn opleiding met het nodige geluk toch op het ZorgErf aan het werk. Ik ben veel buiten, geniet van de activiteiten die georganiseerd worden en heb tijd voor de bewoners. Ook heb ik lieve collega’s. Dit gun je eigenlijk iedereen die in de ouderenzorg werkt.

Elke dag gebeurt er wel iets leuks of iets moois. Kleine geluksmomentjes. Dat kan van alles zijn: in de zomer naar het strand, in de herfst een bakje koffie buiten het ZorgErf, in de winter gezellig rond de open haard en in de lente genieten van de jonge dieren.

We verlenen ook de laatste zorg. Dat is niet gemakkelijk en kan je emotioneel raken. Toch levert dit ook mooie, liefdevolle en dankbare momenten op. Vaak verdiept juist dán de band met de bewoner en familie. Het is fijn om ook deze zorg te geven. De waardering die we krijgen, is groot. Bijvoorbeeld in de vorm van liefdevolle woorden, een dikke knuffel of een glimlach. Hiervoor doe je het.’

Motto: Geniet van elke dag en verzamel mooie momenten, want het leven is zo mooi.

Genoeg reden voor een feestje!

ZorgErf bestaat 15 jaar!

Op 15 juni is het grote ‘Festival om gelijk weer te vergeten’. De hele dag staat dan bol van muziek, theater en dans. Iedereen is dan welkom om dit met ons samen te vieren. In de maanden tot aan 15 juni staan telkens andere kernwaardes van het ZorgErf centraal en hebben we festiviteiten die aansluiten bij deze waarden.