Maak kennis met het ZorgErf

Rondleidingen

Maandelijks organiseren wij rondleidingen op het ZorgErf. Tijdens deze rondleidingen vertellen wij alles over het ZorgErf. Vanaf het begin met de dagbehandeling in Nijkerk, tot heden met twee locaties in Nijkerk en Putten, voor zowel dagbehandeling als wonen. We vertellen mooie verhalen en vooral hoe het werkt op ons erf, en welke resultaten we boeken.

Iedereen is welkom, zoals alle familieleden van onze bewoners en bezoekers die dit leuk vinden, toekomstige bezoekers, vrijwilligers en verder iedereen die interesse heeft. Vind je het leuk om mee te doen met een van de rondleidingen, meld je dan aan via sieka@buiten-land.nl. Sieka en Erik Bos verzorgen de rondleidingen.

Data rondleidingen 2024

20 juli om 14.00 uur

17 augustus om 14.00 uur

21 september om 14.00 uur

19 oktober om 14.00 uur

16 november om 14.00 uur

21 december om 14.00 uur

 

Adres

Veenwaterweg 3b
3881 RM Putten

Recensies rondleidingen

‘Wat een heerlijk erf’

‘Wij werken in de zorg en behandeldienst van Brabantzorg. Brabantzorg bouwt een nieuwe zorginstelling in het groen. Om inspiratie op te doen keken we twee dagen mee op het ZorgErf.

We werden gastvrij ontvangen en maakten de dagelijkse en nachtelijke werkzaamheden mee. We nemen veel prachtige voorbeelden mee naar Schaijk. Bijvoorbeeld de manier waarop het terrein is ingericht, de bezigheden, de activiteiten. Ook leuke details, zoals een werkende waterpomp, dierenweides en de slaapkamers. Bewoners richten hun zit-slaapkamer zelf in, waardoor ze allemaal een eigen sfeer hebben.

De visie van het ZorgErf zien we overal terug. Het voelt of alles past, of alles hier thuishoort. Wonen, ontspannen, zorgen en verzorgd worden: het is één geheel. De bewoners op het ZorgErf hebben een betekenisvol leven, ze voelen zich vrij. Niet de beperking is leidend, maar de waarde van ieder leven. Bewoners en medewerkers van het ZorgErf in Putten zijn voor ons een grote inspiratie. Daarmee zijn ze van betekenis voor bewoners en medewerkers van onze eigen instelling.’

Marjan van de Laar (GZ-psycholoog)

‘Meelopen tijdens nachtdienst’

‘In de ochtend kreeg ik informatie en een rondleiding over het terrein. Daarna heb ik een nacht meegedraaid in Putten. Ik ben gewend ‘binnenshuis’ te werken. Dit voelt echt als ‘buiten’, zo buiten in de natuur, op deze rustige en afgeschermde plek. Ik wilde ervaren hoe het is om ’s nachts in het donker over het terrein te lopen. Hoe werkt de nachtverlichting en het alarmeringssysteem? Ik was benieuwd of ik me veilig zou voelen. Op alle vragen kreeg ik antwoord. Dit neem ik mee naar mijn eigen werkplek.
Als onze nieuwbouw klaar is, nodig ik de nachtdienst uit om te komen kijken of mijn indrukken hier dan ook op ons terrein toegepast zijn.’

Janneke Geurts van Kessel (woonbegeleider/nachtdienst Brabantzorg)