Linda Mijnders

Activiteitencoach

“Signalen oppikken en daar iets mee doen”

‘Voor ik overstapte naar het zorgerf werkte ik op een kleinschalige woonvorm in het centrum van Nijkerk, in een oude pastoriewoning. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en solliciteerde bij Zorgerf Buiten-Land. Hier kan ik twee dingen combineren: zorgen en creatieve activiteiten bedenken. Voor mij een geweldige combinatie.

De bezoekers op het zorgerf bezorgen me veel energie. Het zit ‘m in kleine dingen: een lach op iemands gezicht, samen grapjes maken, samen een lekkere maaltijd maken. Ook vind ik het leuk samen iets te maken, bijvoorbeeld een bloemstuk. Bezoekers krijgen bij ons het gevoel dat ze nog iets betekenen, dat ze van waarde zijn, dat ze nuttig en nodig zijn. Voor iemand met dementie is dit van wezenlijk belang.

Het werk is niet altijd gemakkelijk. Dementie is een progressieve ziekte. We hebben op het zorgerf te maken met achteruitgang en problemen die dat met zich meebrengt. Mensen en familieleden hebben soms moeite dit te accepteren. Het is dan belangrijk tijd te nemen, uitleg te geven en een luisterend oor te bieden.

Toch: de mensen die het zorgerf bezoeken, bezorgen me veel plezier. Geen mens is hetzelfde. Dat maakt mijn werk divers. Ik vind het leuk signalen op te pikken van mensen in de groep en daar iets mee te doen. Met als doel die mensen een aangename dag te bieden. Ook de contacten met vrijwilligers zijn voor ons onmisbaar.

Ik kan iedereen aanraden hier te komen werken. We kijken écht naar het welzijn van de bewoners en bezoekers. We verlenen zorg op een nieuwe manier, met aandacht voor bewegen, buiten zijn en ‘nuttig en nodig’ zijn. En dat dan ook nog eens in een geweldige omgeving!’

Motto: Alles komt goed. Heb vertrouwen.